Kalendarium

19 januari

Drömbilder

Måla dina livsdrömmar

Ge dig själv en heldag till att skapa fritt och utforska dina drömmar!
Under denna dag kommer du få utforska dina drömmar med hjälp av fritt skapande, främst måleri. Du behöver inte ha några förkunskaper i måleri. Med enkla metoder låter du färger och former leda dig vidare in i skapandets glädje och magi. I en liten grupp, max fyra deltagare, kommer du få utrymme att fördjupa din process.

Tid: Söndag 19 januari kl 10 – 16

Plats: SkrivSprånget Russinvägen 74 Hökarängen (ingång gaveln)

Pris: 950 kr (material ingår; linneduk, akrylfärger, kaffe & te)

Anmälan: 10 januari Anmälan är bindande.

Läs mer här: Kurser

 

22 januari

Skaparkväll

Låt skapandet berätta

Vill du utforska din kreativitet tillsamman med andra? Med enkla metoder i kreativt skrivande, bild och övningar som hjälper dig att vara närvarande i kroppen kan du få överraskande insikter om dig själv. Trygghet, nyfikenhet och spontanitet är nyckelord. Du behöver inte ha några förkunskaper.

Tid: kl 18.00-21.00

Plats: SkrivSprånget Russinvägen 74 Hökarängen (ingång gaveln)

Pris: 400 kr, fika ingår.

Anmälan Senast  22 januari  Anmälan är bindande.

 

Läs mer här: Kurser

 

30 januari


Energikick för ditt skrivande!

Under en kväll får du via inspirerande och roliga övningar fart på skrivarglöden! Prestationstankar på hur man ska skriva struntar vi blankt i.

Tid: kl 18.00-20.30

Plats: SkrivSprånget Russinvägen 74 Hökarängen (ingång gaveln)

Pris: 300 kr, fika ingår.

Anmälan Senast 23 januari Anmälan är bindande.

Läs mer här: Kurser

18 mars


Storytelling – Ett korn av sanning

Med enkla, roliga övningar dyker vi in i berättarvärlden. Egentligen berättar vi ju hela tiden i vår vardag men under denna kväll bjuder vi in berättandet och  lyssnandet på riktigt.

Så här säger en deltagare om kvällen: ” Flockvis med korn av inspiration. Med hjälp av lekfulla berättarövningar i en trygg miljö får du kontakt med din inre röst och fantasi. Här får berättandet blomma ut på olika sätt och det är härligt, roligt och upplyftande. Du går hem med många nya korn till berättelser som vill komma ut.”

Tid: kl 18-21

Plats: SkrivSprånget Russinvägen 74 Hökarängen (ingång gaveln)

Pris: 300 kr, fika ingår.

Anmälan Senast 10 mars Anmälan är bindande.

Läs mer här: Kurser

19 april


Livsrytmer för kvinnor

Vad kan dina rörelser berätta för dig? Utforska din livsrytm och din kreativitet med kroppen som vägvisare. Upplev dig själv genom fria och spontana rörelser.

En eftermiddag med fri och skapande dans och rörelse. Vi inspireras av symboler i våra rörelser/dans och använder oss av målande och kreativt skrivande som ett sätt att undersöka och förankra upplevelserna från dansen. Förhoppningen är att du får insikter och upplevelser som kan hjälpa dig i dina egna livsteman.

Tid: söndag 19 april , kl. 14 – 16:30
Plats: Södertörn högskola SMI 
Kostnad: 300 kr
Anmäl dig genom att mejla: eva@skrivspranget.se
Sista anmälningsdag  9 april. Anmälan är bindande.

22-26 juni

BerättarGlädje på Grimslövs folkhögskola!

Vill du vara med på en härlig berättarvecka i Småland? Med inspirerande, roliga och finurliga övningar knackar vi på dörren till vårt berättarjag. Tillsammans sänker vi axlarna, anropar det lekfulla, testar lite och välkomnar det som kommer. Vi anstränger oss inte för att vara duktiga. Istället låter vi de inre bilderna veckla ut sig i den takt de önskar. Vi erbjuder vårt berättarjag en klädedräkt som gör det lätt att andas fritt.

Du får öva med hela dig. Du får prova att utnyttja din rösts resurser, att skapa stämningar med enkla medel och att testa olika berättarstilar. Du tränar också upp förmågan att ge kreativ respons.

Under dessa dagar upplever du vad som händer med ditt berättande när det följer dina locktoner. Och vad som sker i mötet med andra som vill samma sak. Men du får också tid och möjlighet att gå in i dig själv och hämta näring åt det som vill låta sig berättas.

Plats: Grimslövs folkhögskola (utanför Växjö)

Info och anmälan: Grimslövs folkhögskola

6-10 juli

Sommarkurs på Tollare folkhögskola för kvinnor!

Fri & skapande dans i medveten närvaro 6-10 juli på Tollare folkhögskola

Välkommen till en sommarvecka där du själv står i centrum! Du har dig själv som utgångspunkt i dansen och i det fria skapandet. Vi lyssnar in oss själva och vår energi, grundar oss med andning och med övningar i medveten närvaro för att sedan låta nyfikenheten leda oss in det lekfulla space som dansen och skapandet är.Vi undersöker aktuella teman i vår skapande dans och med hjälp av bildskapande & kreativt skrivande förankras upplevelserna från dansen. Symboler från vårt eget skapande leder oss vidare. Förhoppningen är att du får insikter och upplevelser som hjälper dig i dina egna livsteman.

Pris: Helpension i dubbelrum 3 700 kr (för enkelrum tillägg på 200 kr/natt)
Ej logi 1 200 kr
Sista anmälningsdag: 15 juni. Anmäl dig till Tollare folkhögskola