Kalendarium

10 maj

Självbilder i rörelse & skapande

En dag med mycket space, skönhet och lekfullhet där du kommer få utforska din egen självbild.
Vad kan dina rörelser och din fria skapande dans bjuda in dig till? Hur kan bildskapandet spegla, reflektera och kanske överraska? Vad betyder tystnaden och den kroppsliga medvetna närvaron för dig? Vi kommer att vara i den själfulla Slipvillan på Långholmen,ett kulturhus med mycket känsla och en fantastisk trädgård. En heldag för din själ och ditt själv.

Tid: Söndag 10 maj kl 10 – 16

Plats: Slipvillan på Långholmens östra sida

Pris: 800 kr

Anmälan mejla eva@skrivspranget.se senast 1 maj  Anmälan är bindande.

Läs mer här: kurser

 

 

25 maj

Skaparkväll

Låt skapandet berätta

Vill du utforska din kreativitet tillsamman med andra? Med enkla metoder i kreativt skrivande, bild och övningar som hjälper dig att vara närvarande i kroppen kan du få överraskande insikter om dig själv. Trygghet, nyfikenhet och spontanitet är nyckelord. Du behöver inte ha några förkunskaper.

Tid: kl 18.00-21.00

Plats: SkrivSprånget Russinvägen 74 Hökarängen (ingång gaveln)

Pris: 400 kr, fika ingår.

Anmälan Senast 18 maj  Anmälan är bindande.

Läs mer här: Kurser

 

28 maj


Energikick för ditt skrivande!

Under en kväll får du via inspirerande och roliga övningar fart på skrivarglöden! Prestationstankar på hur man ska skriva struntar vi blankt i.

Tid: kl 18.00-20.30

Plats: SkrivSprånget Russinvägen 74 Hökarängen (ingång gaveln)

Pris: 300 kr, fika ingår.

Anmälan Senast 22 maj Anmälan är bindande.

Läs mer här: Kurser

22-26 juni

BerättarGlädje på Grimslövs folkhögskola!

Vill du vara med på en härlig berättarvecka i Småland? Med inspirerande, roliga och finurliga övningar knackar vi på dörren till vårt berättarjag. Tillsammans sänker vi axlarna, anropar det lekfulla, testar lite och välkomnar det som kommer. Vi anstränger oss inte för att vara duktiga. Istället låter vi de inre bilderna veckla ut sig i den takt de önskar. Vi erbjuder vårt berättarjag en klädedräkt som gör det lätt att andas fritt.

Du får öva med hela dig. Du får prova att utnyttja din rösts resurser, att skapa stämningar med enkla medel och att testa olika berättarstilar. Du tränar också upp förmågan att ge kreativ respons.

Under dessa dagar upplever du vad som händer med ditt berättande när det följer dina locktoner. Och vad som sker i mötet med andra som vill samma sak. Men du får också tid och möjlighet att gå in i dig själv och hämta näring åt det som vill låta sig berättas.

Plats: Grimslövs folkhögskola (utanför Växjö)

Info och anmälan: Grimslövs folkhögskola

6-10 juli

Sommarkurs på Tollare folkhögskola för kvinnor!

Fri & skapande dans i medveten närvaro 6-10 juli på Tollare folkhögskola

Välkommen till en sommarvecka där du själv står i centrum! Du har dig själv som utgångspunkt i dansen och i det fria skapandet. Vi lyssnar in oss själva och vår energi, grundar oss med andning och med övningar i medveten närvaro för att sedan låta nyfikenheten leda oss in det lekfulla space som dansen och skapandet är.Vi undersöker aktuella teman i vår skapande dans och med hjälp av bildskapande & kreativt skrivande förankras upplevelserna från dansen. Symboler från vårt eget skapande leder oss vidare. Förhoppningen är att du får insikter och upplevelser som hjälper dig i dina egna livsteman.

Pris: Helpension i dubbelrum 3 700 kr (för enkelrum tillägg på 200 kr/natt)
Ej logi 1 200 kr
Sista anmälningsdag: 15 juni. Anmäl dig till Tollare folkhögskola