Om oss

Gunilla Cullemark och Eva Dahlberg. Det är vi som sedan år 2005 är SkrivSprånget. Idén föddes när vi upptäckte att vi delade samma syn på skrivandets möjligheter till personligt växande.


Eva Dahlberg

Jag är en person som tror på människans förmåga att växa, förändras och breda ut sina vingar. Jag tror på berättelsernas kraft och drömmarnas potential. Jag tror på att ha sig själv som utgångspunkt i möten med varandra och med sin egen kreativitet. Skrivandet är en min stora passion, främst poesi.

Min bakgrund har jag inom pedagogik, kultur/litteratur och personlig utveckling. Jag är kulturpedagog (kreativt skrivande, skapande dans, bild, drama,) med över femton års erfarenhet framförallt i mångkulturella miljöer. Jag är även Uttryckande konstterapeut (steg 1) med inriktning dansterapi, en psykoterapiform där man använder flera olika konstnärliga uttryck. Jag erbjuder terapi, coachning och handledning både för privatpersoner och personalgrupper. Evas hemsida

Jag arbetar med pedagogisk utveckling med främst fokus på estetiska läroprocesser och ökad delaktighet vilket bland annat har resulterat i lärarhandledningar, fortbildningar och en modell för boksamtal på biblioteken; Skapande boksamtal.

Jag tar uppdrag som skribent och redaktör och min produktion sträcker sig från litterära reportage till skrifter om kultur och lärande.

Produktion Eva Dahlberg 
Konstnärlig produktion


Eva Dahlberg

Gunilla Cullemark

Jag är författare och skriver både prosa och dramatik. Ibland samarbetar jag med konstutövare i olika projekt som resulterat i utställningar, böcker och föreställningar. Min senaste bok Kajakbyggerskan kom ut i augusti 2020 och handlar om en kvinna som tar sig ur en livskris genom att bygga en kajak.

Det muntliga berättandet har under senare år fått mer och mer utrymme i mitt hjärta.  Författaren Marie Hermansson uttrycker det så fint: ” Sagor och myter innehåller så mycket samlad livsvisdom. De är människors erfarenheter och känslor stenhårt koncentrerade till en liten buljongtärning som man löser upp i sin egen själ.” Jag tror att vi alla har den där buljongtärningen inom oss och att det under rätta omständigheter blir till en livgivande soppa.

En period arbetade jag som projektledare i Personskadeförbundet RTPs regi. Uppdraget gick ut på att hitta, utveckla och sprida kreativa metoder som verkade rehabiliterande och stärkte självbilden.

Jag har läst Litteraturvetenskap med genusinriktning och skapande svenska på Södertörns högskola och gått en utbildning i muntligt berättande – Tänd din berättarglöd – på kulturcentrum i Järna. Jag leder berättarkvällar för de som vill prova på att berätta för andra.

Gunillas hemsida

Produktion Gunilla Cullemark

Gunilla Cullemark