Kurser

På våra skrivarkvällar får du en energikick för ditt skrivande. Inspirerade och roliga övningar sätter fart på pennan. Sommarkursen är i samma anda, men här får du också möjlighet till fördjupning och att reflektera kring ditt eget skrivande.

Storytelling är en kväll för dig som vill prova på det muntliga berättandet via enkla och lekfulla berättarövningar. Under Skaparkvällen undersöker du vad ditt eget skapande kan berätta för dig.

Röster från tidigare Kurser

Hur vi jobbar

Våra kurser

Energikick för ditt skrivande – en kväll i Hökarängen

Har du skrivlängtan? Inspirerande och roliga övningar tillsammans med andra får fart på skrivarglöden. Med jämna mellanrum leder vi inspirationskurser i vår lokal i Hökarängen. Lekfullt, tryggt och nytänkande. Prestationskraven stampar vi av oss innan vi kliver in i farstun.

Under denna kväll får du:

 • Metoder för att komma loss i skrivandet, uppvärmningsövningar som du kan använda på egen hand.
 • Pröva på olika sätt att väcka din kreativitet och nyfikenhet till ditt skrivande, bland annat genom olika ingångar i skrivandet.
 • Möta andra som skriver och tillsammans inspirera och reflektera över skrivandet och skapandet.

Nästa aktuella kurs 

 

Energikick för ditt skrivande fortsättning – en kväll i Hökarängen

Den här kursen är för dig som redan varit på ”Energikick för ditt skrivande” en eller flera gånger. Nya övningar inspirerar men är förstås i samma anda som första kursen.

Under denna kväll får du:

 • Metoder för att komma loss i skrivandet, uppvärmningsövningar som du kan använda på egen hand.
 • Pröva på olika sätt att väcka din kreativitet och nyfikenhet till ditt skrivande, bland annat genom olika ingångar i skrivandet.
 • Möta andra som skriver och tillsammans inspirera och reflektera över skrivandet och skapandet.

Nästa aktuella kurs 

 

Ett korn av sanning – storytelling i Hökarängen

Under denna kväll behöver du inte ha några förkunskaper – berättelserna har du redan inom dig. Du leds in i berättarvärlden genom inspirerande och roliga övningar. Tydlighet och en trygg stämning är förutsättningarna för att en berättelse ska lockas fram.

Gunilla Cullemark berättar i skolor och deltar också i andra berättarsammanhang. Läs mera här

Under denna kväll får du:

 • På ett tryggt och lekfullt sätt prova på att berätta inför andra.
 • Med enkla medel skapa stämning och fånga dina lyssnare.
 • Möta andra som är intresserade av muntligt berättande och se vilka möjligheter det finns att utveckla berättandet i vardagen.

Nästa aktuella kurs 

 

Skaparkväll  – låt skapandet berätta

Upptäck skapandets magi…. en färg blir en form blir ett ord blir en betydelse för dig.
Kom loss i ditt skapande under en kväll! Vill du utforska din kreativitet tillsamman med andra? Vad kan ditt eget skapande berätta för dig? Du har dig själv som utgångspunkt och under en kväll får du vara i ditt skapande utifrån förhållningssättet: Det är bara att göra! Trygghet, nyfikenhet och spontanitet är nyckelord. Du behöver inte ha några förkunskaper.

Eva Dahlberg håller i kursen. Hon är kulturpedagog och uttryckande konstterapeut. Läs mera här

Under den här kvällen får du:

 • Prova på olika sätt skapande uttryck och metoder för att komma loss
 • Utforska ett tema som är angeläget för dig och få nya perspektiv
 • Ökad kännedom om din kreativitet och stärkt självinsikt

Nästa aktuella kurs 

 

Drömbilder – måla dina livsdrömmar

Ge dig själv en heldag till att skapa fritt och utforska dina drömmar!
Vad vill du ska växa i ditt liv? Vad vill du släppa taget om? Under en heldag kommer du få låta nyfikenheten och det egna skapandet visa riktningen. Din målning kan ge dig nya perspektiv och överblick. Oväntade insikter och öppningar som du inte hade kunnat föreställa dig.
Under denna dag kommer du få utforska dina drömmar med hjälp av fritt skapande, främst måleri. Du behöver inte ha några förkunskaper i måleri. Med enkla metoder låter du färger och former leda dig vidare in i skapandets glädje och magi.
Eva Dahlberg håller i kursen. Hon är kulturpedagog och uttryckande konstterapeut. Läs mera här

Nästa aktuella kurs 

 

Livsrytmer – upplev dig genom rörelse

Vad kan dina rörelser berätta för dig? Utforska din livsrytm och din kreativitet med kroppen som vägvisare. Upplev dig själv genom fria och spontana rörelser.

En eftermiddag med fri och skapande dans och rörelse. Vi inspireras av symboler i våra rörelser/dans och använder oss av målande och kreativt skrivande som ett sätt att undersöka och förankra upplevelserna från dansen. Förhoppningen är att du får insikter och upplevelser som kan hjälpa dig i dina egna livsteman.

Temat denna eftermiddag är vändpunkt och känslan av att ha huvudrollen i sitt eget liv.  Vad är det som krävs för att en offerkänsla ska vända till dess motsats? Hur tar det sig uttryck i din kropp och dina rörelser? Vilken symbol, form, färg, ord finns i vändpunkten? Lekfullhet, självacceptans och nyfikenhet på det egna skapande uttrycket är ledord för eftermiddagen.

Läs mer här

Kursledare är Eva Dahlberg, uttryckande konstterapeut och kulturpedagog.

Nästa aktuella kurs 

 

Sommarkurs

Varje sommar har vi en skrivarkurs på Grimslövs folkhögskola utanför Växjö. Att på ett prestigelöst vis få blomma ut i skrivandet tillsammans med andra känns värdefullt för många. Det är bra att vara ute i god tid med anmälan.

Under denna kurs får du:

 • Uppvärmningsövningar för att komma loss i skrivandet. Stilövningar med olika genrer; poesi, berättande/gestaltande. Processkrivande med olika teman.
 • Reflektion och spegling av innehållet/budskapet i deltagarnas texter. Fokus på vad deltagarna vill berätta, istället för hur/formen.
 • Personliga och konkreta strategier för skrivandet. På vilket sätt vill jag använda skrivandet och hur når jag dit?

Aktuella sommarkurser 2018

 

Gudinnorna inom dig – en skapande kurs på Amorgos

Följ med en försommarvecka till den grekiska paradisön Amorgos och upplev gudinnorna på plats!  Det här är en kurs för dig som vill utforska hur gudinnorna kan locka fram nya sidor hos dig själv genom eget skapande och rörelse/dans. Skapandet är främst kreativt skrivande och bildskapande och vi kommer också göra övningar som hjälper oss vara närvarande i kroppen och stillna sinnet. Inga förkunskaper inom mytologi eller skapande krävs. Ledorden är nyfikenhet, trygghet och spontanitet. Mera info om kursen här Gudinnekurs på Amorgos

Under denna kurs får du:

 • Ökad kännedom om din egen kreativitet och stärkt självinsikt.
 • Metoder för att komma loss i skrivande, bildskapande och rörelse/dans.
 • Övningar och praktik i medveten närvaro och kroppsmedvetenhet.
 • Kunskap om grekisk mytologi med fokus på gudinnearketyper

Nästa aktuella kurs