Plikt, Lust & Lättja

Monolog, workshop och diskussion om teman som berör. Programmet lämpar sig både för den enskilde och som fortbildning för personalgrupper.


Föreställning av Gunilla Cullemark i samarbete med Raija Kemppainen som också står för regin.

”Hur ska man förhålla sig till plikten? Hur mycket ansvar ska man ta? Duger man när man gör sitt näst bästa? Vart tog den där lusten vägen? Får man vara lat?”

Vi fångar upp tankar och reaktioner från pjäsen och undersöker dem närmare på olika sätt i en workshop. Det kan vara värderingsövningar, improvisationer, kreativt skrivande och diskussion i litet eller stort format. När fokus legat på kreativt skrivande har detta följts upp med författarsamtal och diskussion om hur man kommer loss i sitt skrivande.

Vi får flest beställningar på ett programförslag som är 3 timmar långt, men vill man nå lite djupare arbetar vi tematiskt under en längre process. Det går också att beställa enbart pjäsen som ett inslag på möten. Föreställningen är 20 minuter lång och efteråt bjuder vi in till en stunds reaktion och reflektion.

Vi har haft programmet Plikt, Lust & Lättja i olika sammanhang bl a lärarfortbildningar, programverksamhet för bibliotek och på årsmöten.

Se exempel på ett biblioteksprogram här (pdf 1 mb)

Bilder från föreställningen ”Plikt, Lust & Lättja”.
Foto: Jan-Åke Skoog