Tidigare nyheter

Här kan du läsa tidigare inlägg publicerade under senaste nytt:


4 feb

Energikick, Skriv och Skapa, Skrivardrömmar… Nu laddar vi för energi och skaparglädje. Kika in på vårt Kalendarium!

5 sep

Hösten knackar försiktigt på! Kanske också en längtan efter eget skapande? Kika gärna in på vårt kalendarium!

23 juni

Vi önskar en fin sommar! Kika gärna in på kalendariet och se vad som är på gång redan i augusti!

9 mars

Bered en plats för dig själv och din kreativitet. Många vi träffar minns hur de tidigare älskade att skriva, att måla, att skapa på olika sätt. Sedan kom så mycket annat emellan. Dags att ta upp tråden igen?

27 november

Nu har Skrivduschen på Facebook snart haft sin premiärmånad! Massor av texter har skrivits, övningar har diskuterats och deltagarna har inspirerat varandra. Nu rullar vi in i decemberskrivandet! Klicka in på ”Skrivduschen” om du vill haka på. Kostnaden är 200 kr per månad.

26 oktober

1 november är starten för Skrivduschen, en sluten grupp för skrivsugna. Kika in på vår FB-sida så får du veta mer!

24 augusti

Ett stråk av kyla ger en föraning om hösten. Och hösten i sig är en tid för nystart. Vi har flera kurser on-line i september! Varmt välkomna!I

26 mars

I dessa tider är det än mer angeläget att kreativiteten får utlopp. Eftersom vi ställt in aprils kurser erbjuder vi istället en kreativ frizon på vår Facebooksida. Vi vill också slå ett slag för våra sommarkurser på Grimslövs- och Tollares folkhögskola.

3 oktober

Hösten har gjort entré med sina flammande färger. Och vi laddar vårt kalendarium med kurser där du får uttrycka din skaparkraft! Varmt välkommen!

13 augusti

Sensommartid. Kanske också tid för skrivande och berättande? Klicka in här ovan och se vad som är på gång i augusti och september!

20 juni

Vi önskar dig en härlig sommar, fylld av det du önskar mest!

1 april

Träffas vi på Grimslövs folkhögskola i Småland 1-5 juli? Denna gång är det Berättarglädje och Storytelling för hela slanten!

27 januari

Kanske avlägset att tänka på mitt i vinterlandet men nu ligger sommarkursen ute på vårt kalendarium. Platsen är Grimslövs folkhögskola i Småland. Denna gång är det Berättarglädje och Storytelling för hela slanten!

21 november

Snart dags för årets SkrivLucka på vår FBsida!  Med start 1 december lägger vi ut en skrivövning varje dag och välkomnar ditt bidrag i kommentarsfältet. Kanske vill du utmana dig själv och följa med hela vägen med avslutning på självaste julafton? Vi lottar ut fem julklappar bland alla som någon gång delar med sig av sin text.  Vi är laddade 😉 Är du?

28 augusti

Nu har vi startat Berättarmagi på Tunaskolan i Botkyrka. Vi gestaltar sagor och inspirerar till eget berättande. Och så har kurserna i vår lokal i Hökarängen startat. Vi har en hel del på gång i höst och anmälningarna droppar in. Lusten att uttrycka sig är stor!

16 maj

Nu gnuggar vi händerna och planerar förtjust in höstens kurser. Titta in i vårt kalendarium och välkomna till oss i Hökarängen!

16 april

Vår sagokompanjon Harry, skapad av fantastiska Anna Weitman, har nu kommit till oss.Tillsammans ska vi turnera runt i förskolor och skolor med sagoimprovisationer och magi.

19 februari

Vi strör Berättarmagi över alla klasser på Hökåsenskolan i Västerås. Tidiga morgnar dricker vi kaffe som två vanliga tanter ur våra medhavda termosar på tåget. Sedan byter vi skepnad och blir en bondmor och en bondfar, en trollmor, en varelse till hälften man och till hälften alv, en alvprinsessa och ett väsen som går under namnet Förvandlerskan. ”Vad jobbar ni med?” frågar eleverna. ”Det här är vårt jobb!” säger vi då och är oändligt tacksamma. Nu planerar vi för fler folksagor och berättelser som ingjuter mod och kraft. Och ställer viktiga frågor.

10 januari

Tack alla ni som var med i Skrivluckan under december månad! Över 3000 texter strömmade in! Vi blev tagna med storm; berörda och förförda över på det sätt ni tog er an skrivutmaningarna. Idag belyser solen nådigt de frostklädda Stockholmsträden utanför vårt fönster. Det är inte utan att vi själva vill gå ut och bli lite belysta. Hoppas vi ses på någon av våra kurser 2018!

28 november

Nu är det dags! Med start 1 december så kör vi igång årets SkrivLucka på Facebook! Vi bjuder på en skrivutmaning varje dag med final på självaste julafton. Häng med hela vägen, alla 24 dagarna, och du får en julklapp! Om du skriver minst 15 dagar så är du med om utlottningen av en julklapp. Utmana dig själv och dina vänner! Vi ser fram emot alla era bidrag!

24 april

Energikick för ditt skrivande 4 maj. En skrivinjektion innan sommaren! Varmt välkomna!

4 februari

Barn längtar efter sagor, stilllhet, att samlas runt en lykta och söka sina egna inre bilder. Efter ännu en dag i ett klassrums sagoglänta konstaterar vi återigen hur viktigt detta är. Att med hjälp av fantasins vingar få flyga högt.

2 januari

Tack alla ni 97 skribenter som deltog i årets Skrivarlucka! Vi är överväldigade och ödmjukt tacksamma för alla texter som ni delade mer er av! Vi önskar alla ett kreativt och inspirerande 2017!

24 november

En vecka kvar till vår skrivkalender SkrivLuckan på Facebook. Vi bjuder på en skrivutmaning varje dag. Start 1 december och final på självaste julafton. Hänger du på?

30 oktober

En energikick för ditt skrivande i höstmörkret! Välkomna 17 november!

14 september

Sommaren vill inte släppa sitt famntag fast det står hösttermin på schemat och vi åter är i klassrum som förvandlas till trollskogar och lägereldar. Kvällskurserna i vår lokal i Hökarängen har startat och vi glädjer oss.

10 juli

Hemma igen efter en fin vecka på Grimslövs folkhögskola. Varmt tack till alla deltagare! Nu tar vi semester och kommer tillbaka 15 augusti. Skön sommar!

29 april

Sommarkurs i Småland månne? Ge dig och ditt skrivande omtanke och utrymme. Läs mer i vårt Kalendarium.

14 april

Skriv och Skapa 19 och 26 april har några platser kvar. Välkommen!

18 mars

Tre inspirerande aprilkvällar där du får kreativa ingångar till ditt skrivande. Skriv och Skapa

26 februari

Med inspirerande övningar åker du rutschbana in i berättarvärlden. Ett korn av sanning 14 mars kl 18-21 i Hökarängen.

25 jan

Vår Skrivarkick 8 feb är nu fullsatt. Därför har vi nu ytterligare en Skrivarkick 22 februari. Välkommen med din anmälan!

15 jan

Vår Skrivarkick 8 feb börjar snabbt fyllas på. Välkommen med din anmälan!

23 dec

SkrivSprånget önskar God Jul och Gott Nytt År!

16 dec

Skrivluckan på facebook har blivit en succé! Varje dag sedan 1 december har vi lagt ut en skrivövning och julafton är sista dagen. Skrivbidragen strömmar in – gå in och läs eller bidra med en text!

10 nov

Nu planerar vi kurser inför nästa år. Vi håller på att uppdatera kurskalendariet för fullt. Så gå in och kika! Det kommer mer inom kort.

7 okt

SkrivSprånget har nu firat 10-årsjubileum med Öppet hus! Tack för alla lyckönskningar, kramar, blommor, presenter! Det känns varmt i våra hjärtan!

7 sep

Troll i källarhål, bagare som inte kan läsa recept, vänskap som sätts på prov. Att berätta och bli lyssnad på. Historierna växer fram i Almunge skola i Uppsala.

8 juli

En fin eftersmak av sommarkursen på Grimslövs folkhögskola. Tusen tack alla deltagare!

30 maj

Farsta kulturfestival. Besökare fick prova på slumpmetaforer. ”Farsta är en stöddig kamel på ängen.” Himlen öste ner vattenkaskader och allt blev nytvättat. Träd, torg och trottarer.

12 april

Eftersom det blev fullt hus på förra Skrivarkicken så kör vi en till 11 maj! Vill du få inspiration och energi i ditt skrivande så häng på! Och så planerar vi en höstkurs (to – sö) där ditt skrivande och kreativitet får blomma ut tillsammans med andra i en vacker miljö. God mat förstås och ett fint boende. Glödande höstfärger och djupa andetag. Vi längtar redan dit!

12 nov

Nu ligger berättarkursen under Kalendarium! Kursen är förlagd i den fina gamla prästgården, numera vandrarhemmet Södra Ljunga. 12-16 juni – i samband med berättarfestivalen i Ljungby.

10 september

Är det roligt är det viktigt! Skriv och Skapa fyra måndagskvällar med start 3 november. Se mer under fliken Kalendarium.

19 juni

Ljungby berättarfestival förmedlar det vi alla vet. Det muntliga berättandet rör våra hjärtan. ”If you don´t know the trees you can get lost in the forest, but if you don´t know the stories you can get lost in life.” (Siberian elder)

16 maj

Läskiga, känslosamma, roliga, magiska berättelser och dikter om musik,kompisar och kärlek. Årskurs 4 och 5 på Höglundaskolan i Jordbro har skrivit och snart, snart är antologierna tryckta!

28 mars

Eftersom det är så stort intresse för skrivarkvällen så har vi bokat ett nytt datum. 8 maj träffas vi på Russinvägen i Hökarängen!

21 mars

Hur länge sedan var det du skrev ett riktigt brev som du satte frimärke på och postade? Överraska någon som du vet skulle uppskatta det! Det kan ju vara ett vykort också 🙂 Vi i Skrivsprånget kommer att skriva brev/vykort nu i helgen. Hänger du på?

13 januari

Skriv och skapa! En sprillans ny kurs där vi ännu mer kombinerar olika skapande former; såsom måla, rörelse, improvisation och berättande. Fyra onsdagskvällar i april. Med skrivandet i fokus förstås!
16 decRimstuga! Var med och tävla om en finfin inspirationsbok. Gå in och läs mer på Facebook. SkrivSprånget är först ut med att efterlysa rim på – ett par vingar.

11 nov

Läs- och skrivarprojekt i Höglundaskolan i Jordbro påbörjas. Det här ska bli kul!

1 okt

Inflyttning i vår alldeles egna lokal i Hökarängen! Invig den med oss genom att vara med på vår första skrivarkväll 31 oktober!

9 juli 
Tack alla fantastiska deltagare på sommarkursen på Grimslövs folkhögskola!!

9 juni 
I höst besöker vi för första gången Västerås med vår Berättarmagi. Årskurs 3 och arrangör är Skapande Skola. Kul!

14 mars 
Inte bara snack… Nu har vi börjat skriva vår inspirationsbok om skrivande!

2 feb 
En fin dag på Lovön i samarbete med Svenska kyrkan. 13 deltagare deltog och temat var ”Vila och Växa”.

15 jan 
Ordens betydelse – och tystnaden i en dokumentär som får mycket sagt.
http://attskrivaochvaxa.blogspot.com/

2 nov 
Nu åker vi runt i Norrtälje skolor med vår Berättarmagi. Trollmor byter ungar, den magiska fågeln tar emot önskningar och för att komma in i den förtrollade skogen måste du viska ett speciellt lösenord. Vi trotsar höstmörkret, tänder lyktan i skogsgläntan, lyssnar på kväkande grodor och porlande bäckar. Det var en gång, för tusen år sedan eller mer…

4 sep 
Blogg om att vara i ett mellanrum – glappet som inte ska fyllas.
http://attskrivaochvaxa.blogspot.com/

10 juli
Hemma efter sommarkursen på Grimslövs folkhögskola. Ett härligt gäng skrivglada deltagare, våffelstugan, loppisen, cykelturerna, den gigantiska eken och vänliga människor så långt ögat nådde. Vi kommer nästa år igen!

21 juni
Om att inte veta något om någonting – och vrida sig mot ljuset.
http://attskrivaochvaxa.blogspot.com/

 14 maj
Om att söka den röda livstråden bland gamla fotografier.
http://attskrivaochvaxa.blogspot.com/

3 maj
Om mod och kön. Om en son som går till skolan i volanger.
http://attskrivaochvaxa.blogspot.com/

18 april
Att vara många. Att få vara allt och där man är.
http://attskrivaochvaxa.blogspot.com/

11 april
Läs vårt senaste blogginlägg om de där viktiga orden som man ständigt bär med sig. De som berör det allra innersta. Vilka är dina ord?
http://attskrivaochvaxa.blogspot.com/

7 februari 
Snögnistrande landskap och sommaren avlägsen. Ändå är det kanske snart dags att fylla i semesteransökan? Nu har vi skrivit in sommarens kurser i Kalendariet.

26 september 
Vi har börjat att blogga! Välkommen att följa oss!
http://attskrivaochvaxa.blogspot.com/

22 juli 
För andra året i rad har vi haft sommarkurs på Grimslövs folkhögskola utanför Växjö. Skrivglada deltagare, roliga och inspirerande möten, våffelstuga, loppis och den berusande blomdoften efter regnet…

8 juni 
Hemma från kurs på Masesgården. Vi ser fram emot att leda fler kurser på denna ljuvliga och rofyllda plats!

 

25 maj
NU HAR VI BESTÄMT OSS!! Vi ska skriva en bok om skrivandets glädje, möjligheter, vedermödor och styrka. Den ska vara inspirerande, tankeväckande, läcker – och alldeles, alldeles underbar…

11 maj
Skrivstafett på Facebook. Gå in och skriv några meningar om Eskil som har något att säga…

14 april
Vill du resa bort och låta skrivandet få blomma ut i en annan miljö? Gå in och titta på olika alternativ under På Gång/Kalendarium…

11 april
Haikutävlingen på Facebook fortsätter. Var med och vinn en inspirationsbok…

25 jan
Inspirationsböcker på väg till två medlemmar på FaceBook. Klicka in på sidan du också…

2 november
13-18 november kan du låta skrivandet blomma ut på hälsohemmet Masesgården. Välkommen!

27 september
Utlottningen på Facebook är klar och vinnaren som vunnit helgkursen vässer pennan…

24 maj
Vår sommarkurs på Grimslöv folkhögskola i Växjö är nu fulltecknad.

17 maj
Behöver du support med ett skrivprojekt? Nu hjälper SkrivSprånget till med skrivarcoachning.

13 april
Låt dig inspireras av våra skrivtips och vinn en helgkurs! Bli ett fan på Facebook – klicka på ikonen på denna sida. Skicka in ett eller flera bidrag och var med på utlottningen!

16 mars

Hemma igen efter en härlig skrivarvecka på Masesgården i Dalarna. Vedeldad bastu,stjärnklara nätter och fantastiska berättelser.

20-21 februari

En kall vinterdag när trafiken stod stilla. På skrivarkursen i Hälsans Hus rådde det dock intensiv aktivitet. Berättelser fann sin väg fram med hjälp av doften av en citron, bruksföremål och fantasieggande bilder.

8 februari

Workshop med filosofi och boksamtal, jongleringsbollar och mycket skratt för bibliotekarier i Botkyrka.

19 januari

Idag körde vi Smakprov SkrivSprånget. Lika kul som vanligt!

13 januari

Första mötet för i år. Visioner och uppdrag på gång.

23 december

Nu tar vi julledigt ett tag. God Jul!

9 december

Vi gör vår verksamhetsberättelse och inser hur mycket vi gjort under 2009.

7 december

På onsdag är det dags för vår egen tradition. Frukost på Grand hotell tillsammans med nobelpristagarna.

26 november

Klartecken från Grimslövs folkhögskola. Vi kör vår sommarkurs tillsammans med dom – nu i sommar. Kul!

12 november

Skapande Boksamtal på Hallunda bibliotek med Pethra Öster och tjugofyra modiga åk fyror.

26 oktober

Vintertid och mörkret kryper allt närmare. Känns bra med fortbildningen i Skapande Boksamtal för bibliotekarier i södra Botkyrka.

15 oktober

Många vill prova vår metod i Smakprov SkrivSpånget. Vi kör en ny omgång nästa torsdag.

12 oktober

Berättelsens Magi kvällskurs startade idag. ÄNTLIGEN!

11 oktober

VågaSkriva Grundkurs på Hälsans hus. Vi målar, skriver, läser och växer tillsammans.

26 september

I sörmländska skogarna ligger Granhedens kursgård. Kreativt smörgåsbord med alla kan sjunga, mind-fullness och skrivarglädje i dagarna tre.

20 september

Workshop med sex drivna ungdomar i poetry slam – vilken energi! Nynäslam U20 2009

11 september

Levande Verkstad på Södra Stockholms folkhögskola. Vi är gästlärare några dagar och trivs.

4 september

Vi landar på Arlanda efter tre fyllda kursdagar på Medlefors folkhögskola med Tredje Språket.Forsande älvar, modiga människor och oförglömliga möten.

18 juli

Eva och Joakim uppträder med Ensam sin sång för Giri i det magiska Litteraturhuset i Nynäshamn. www.litteraturhusnynas.se

19 juni

En intervju i tidningen Respons. Vi är med i novembernumret.

9 juni

Christer Persson från Masesgården kontaktade oss och frågade om vi ville vara med i deras kurs-verksamhet. Det vill vi gärna!

8 juni

Nu ligger vår nya hemsida ute på nätet. Vi har mycket på gång efter sommaren.

1 juni

En varm eftermiddag med ungdomar på Tid och Rum (socialförvaltningen i Huddinge). Hur får man ett personligt brev i arbetsansökan att bli just personligt?

29 maj

Vi har avslutning i vår fortbildning med bibliotekarier i Botkyrka. Vi leker hönor och rävar som på olika sätt springer över golvet (rörelser som kan passa i sagostunder för typ femåringar).

27 maj

Vårt alldeles egna nätverk ”Myllan” har bildats på Örtagården. God mat och givande samtal.